Foto: Michelle Hallberg/SVT

Räntemåla Gård har fått tre små älgkalvar

Publicerad

Det har blivit tillökning på Räntemåla Gård utanför Eringsboda. Två av älgparen på gården har fått älgkalvar.

Älgkon Märta har tillsammans med älgtjuren Vilden fått en kalv. Sedan är det kändisälgen Fabbe, som blev rikskänd efter att hon levt tamt i Rödeby, som fått tvillingar tillsammans med älgtjuren Gustav.

– Hon är en väldigt bra mamma. Hon vresig och arg och vaktar verkligen sina barn, säger Räntemåla Gårds ägare Karl-Göran ”KG” Eriksson, när SVT Nyheter Blekinge kommer och hälsar på de nya älgbebisarna.

De är bara ett par veckor gamla och håller sig just nu enbart till sin mamma. På den 23 hektar stora marken omkring Räntemåla gård finns det nu totalt tio älgar – med nytillskotten inräknade.

– Det här är det man går och väntar på hela året, naturligtvis. Det är precis som för en mamma som ska få sin bebis. Det är en lång väntan, sedan helt plötsligt så händer det, säger K-G Eriksson.

TV: Se hela inslaget om älgkalvarna här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.