Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Göransson Karlsson och hennes lagkamrater i Ronneby BK:s damlag har blandade känslor för det nya seriesystemet. Foto: SVT/Linda Krupke

RBK vill säkra sin plats – för att inte trilla ner: ”Hade varit surt”

Uppdaterad
Publicerad

Damlaget i Ronneby BK har länge spelat i division 2, men riskerar i år att trilla ner till division 3. Med den nya dampyramiden är det nu viktigare än någonsin för laget att prestera i serien.

– Det är en väldigt stor omställning och kommer bli annorlunda för oss alla, säger spelaren Julia Ekström.

Ronneby BK:s A-lagsdamer har länge spelat i division 2. Just nu ligger dem långt ner i tabellen med endast tre knipna poäng hittills under vårsäsongen.

Under 2022 kommer det att vara viktigare än någonsin för laget att ta sig upp i serien, annars riskerar dem att tvingas ner en division – i samband med att seriesystemet läggs om av fotbollförbundet inför nästa år.

– Det spelar stor roll för oss för vi har ett väldigt ungt lag som är på väg uppåt. Då vill ju de spela så högt upp som möjligt, säger Karin Göransson Karlsson, en av spelarna i A-laget.

Hör laget berätta mer på deras träning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.