Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Per-Henrik Persson, linjechef för rederiet DFDS i Karlshamn. Foto: Privat

Rederiet i Karlshamn: ”En väldigt tragisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är saknade efter att ha fallit överbord från det handelsfartyg som var på väg från Karlshamn i går kväll.
– Väldigt tragiskt, säger rederiets chef i Karlshamn Per-Henrik Persson.

Handelsfartyget var på väg från Karlshamn till Klaipeda i Litauen när två passagerare föll överbord strax söder om Öland.

Per-Henrik Persson är linjechef för rederiet DFDS i Karlshamn och är tagen av händelsen:

– Det är en väldigt tragisk händelse och det var ju stora sökinsatser i natt utan att någon lyckades återfinna någon av de här två personerna. Vårt fartyg och andra fartyg var också inblandade i det. Det är väldigt tragiskt, säger Per-Henrik Persson.

Vad vet ni mer om vad som hänt?

– Vi vill egentligen inte uttala oss så mycket mer om själva händelsen och hur de har gått till. Polisen kommer nu att utreda det här vidare.

Larmet om händelsen kom vid 22-tiden på tisdagskvällen och stora sökinsatser sattes in för att hitta de två män som fallit överbord. Sökinsatsen avbröts vid halv fyra-tiden på onsdagsmorgonen.

Bra säkerhetsrutiner

Hur kan något sådant här hända?

– Vi har väldigt rigorös säkerhet och jobbar med det både i daglig basis och långsiktiga rutiner. Så som vi ser det så har vi väldigt bra säkerhetsrutiner. Men nu har vi en händelse här och då får vi invänta polisens utredning om hur de ser på det, säger Per-Henrik Persson i Karlshamn.

Jobbar ni vidare själva med det här på något vis, med ändrade säkerhetsrutiner eller liknande?

– Nummer ett nu är att samarbeta med polis och myndigheter och tar reda på vad som hänt. Men innan dess drar vi inga förhastade slutsatser. Däremot jobbar vi med säkerhet dagligen, men ingenting som vi går in och ändrar i dagsläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer