Alla planerade operationer med inneliggande patienter pausas i Karlshamn. Även i Karlskrona pausas operationer. Foto: Håkan Linder/Region Blekinge

Region Blekinge höjer beredskapen i sjukvården – pausar operationer

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvården går upp i stabsläge efter brist på vårdplatser och hög sjukfrånvaro bland personalen.

Det innebär att regionen pausar alla planerade operationer med inneliggande patienter vid Blekingesjukhuset i Karlshamn och även en del operationer i Karlskrona.

Sedan den 8 november är det ett stabsläge i hela Region Blekinge, men nu höjs beredskapen ytterligare i hälso- och sjukvården. Anledningen är att det är akut brist på vårdplatser och hög sjukfrånvaro bland personalen.

Dessutom kommer flera avdelningar ta emot en extra patient var förutom de överbeläggningar som redan finns på vissa avdelningar.

– Det är ett allvarligt läge men vi kraftsamlar nu tillsammans för att lösa situationen på bästa sätt. Högsta prioritet är att undvika risker för patientsäkerheten och se till att klara den vård som absolut inte kan vänta, säger Kjell Ivarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.