Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionsrådet Christina Mattisson (S) kritiserar regionstyrets plan på att varsla 90 personer om uppsägning. Foto: SVT

Region Blekinge varslar 90 anställda om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

90 personer är på väg att varslas om uppsägning från Region Blekinge. Oppositionen är kritisk.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om Region Blekinges ansträngda ekonomi. Prognosen inför slutet av det här året är ett underskott på en halv miljard kronor.

På regionstyrelsens möte på onsdagen kom ett besked om att styret planerar uppsägningar, något som P4 Blekinge var först med att rapportera om. Styrande Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna ger regiondirektör Peter Lilja i uppdrag att varsla 90 personer om uppsägning.

Oppositionen är kritisk

– Det blev vi överraskade över att det kom på det här sättet, utan förvarning eller vad vi förstår diskussion med medarbetare eller fackliga, säger oppositionsrådet Christina Mattisson (S).

Regionstyret vill på onsdagskvällen inte kommentera Region Blekinges varsel om uppsägning av 90 personer eller bemöta oppositionens kritik. Styret hänvisar i stället till en presskonferens på torsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.