Arkivbild. Receptbelagda läkemedel ska ha stulits från Region Blekinge. Foto: TT/Arkiv

Regionen polisanmäler chef på Blekingesjukhuset – misstänks för läkemedelsstölder

Uppdaterad
Publicerad

En chef på Blekingesjukhuset har polisanmälts av Region Blekinge efter stölder av receptbelagda läkemedel. Att det saknades större mängder receptbelagda mediciner upptäcktes när sjukhuset gjorde en internkontroll.

Personen som har en chefsposition på Blekingesjukhuset misstänks för stölder av läkemedel. Enligt Region Blekinges säkerhetschef Stefan Österström ska det ha upptäcks vid en intern kontroll.

– Vi har olika kontrollsystem, vissa förråd kollas varje dag och ibland flera gånger om dagen. Men jag kan inte säga vilket system som använts just i det här fallet, säger han.

”Fanns anledning att anmäla”

Region Blekinge vill inte gå in på hur stora mängder receptbelagda läkemedel det handlar om, men det ska vara en betydande mängd.

– Det saknades så pass mycket att det fanns anledning att göra en polisanmälan, så mycket kan jag säga, säger Stefan Österström.

Säkerhetschefen vill inte gå in på mer detaljer i ärendet utan hänvisar till polisens förundersökning.

SVT har sökt den anmälda personen som nekar till inblandning i händelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.