Enligt uppgifter på fredagen säger regionstyret nej till passagerartrafik på den nya järnvägssatsningen Sydostlänken mellan Blekinge och Älmhult. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regionstyret säger nej till persontrafik på Sydostlänken

Uppdaterad
Publicerad

Passagerartrafik är inte längre en del av järnvägssatsningen Sydostlänken. Det beskedet ska regionstyret ha gett Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson (S) på fredagen.

– Jag är fortfarande stum, jag måste få smälta det här, säger han till BLT.

Sydostlänken är en satsning på 3,9 miljarder kronor. Den innebär en ny järnväg mellan Olofström och Blekinge kustbana samt upprustning och elektrifiering av befintlig järnväg mellan Älmhult och Olofström. Trafikverket räknar med byggstart 2027-2028.

Enligt BLT säger nu den styrande koalitionen i Region Blekinge nej till passagerartrafik på nya Sydostlänken. Styret, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, ska ha gett det beskedet till Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson (S) på fredagen.

Sydostlänken i Blekinge

– Jag hoppas och antar att sista ordet inte är sagt, säger han till BLT.

SVT har sökt Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson (S) och regionstyrelsens ordförande Robert Lindén (SD) utan framgång.

Sophia Ahlin (M) skriver till SVT att det ska hållas en dragning i ledningsgruppen om frågan på måndag, först därefter vill hon uttala sig om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydostlänken i Blekinge

Mer i ämnet