Wämöskolans rektor hoppas på att finna en vikarie för terminen ut. Foto: TT

Rektor ber föräldrar om hjälp – efterlyser vikarier

Publicerad

Läraren har varit borta i så hög utsträckning att betygsunderlag för eleverna saknas. Nu vänder sig rektorn till föräldrar i flera klasser och vädjar om tips på vikarier.

Förra veckan skickade Wämöskolans rektor, Birgitta Strelert, ut ett mail till föräldrarna i de berörda klasserna. I mailet ber hon dem att tipsa om personer som kan arbeta som vikarie för läraren i det aktuella ämnet. Läraren har varit sjukskriven stora delar av läsåret.

Därför finns inga omdömen i ämnet inför de stundande utvecklingssamtalen.

– Det är betygen som eleverna fick i december som gäller just nu, men skolan har ingen skyldighet att göra en betygsbedömning i samband med utvecklingssamtalet. Men en vikarie kommer att tillsammans med läraren att sätta betygen, säger hon.

Behörighet inte avgörande

I mailet till föräldrarna skriver rektorerna bland annat att de gärna tar emot tips på såväl behöriga som obehöriga lärare för att rädda undervisningen.

– Jag upplevde inte att jag ville be föräldrar om hjälp med att hitta lärare till sina barn. Utan jag ville informera dem för att försöka ha en bra relation till föräldrarna, säger Birgitta Strelert.

Hon berättar att skolan haft svårt att rekrytera en behörig lärare på grund av att det rör sig om en anställning som bara sträcker sig fram till sommaren och att det inte är en heltidstjänst. Men just nu förs samtal med en tänkt vikarie för terminen ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer