Hur mycket kommer bygget på Piren i Karlshamn att kosta? Det kräver revisorerna nu att få ett svar på. Foto: Towe Olsson/SVT

Kravet från revisorerna: Ta fram en prislapp för Pirenbygget

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens revisorer kräver nu att Karlshamnsfastigheter plockar fram en slutsumma för mångmiljonbygget på Östra Piren.

– Byggnationen innehåller alltför många osäkerhetsfaktorer, skriver revisorerna i ett brev till kommunstyrelsen.

Nybyggnationen på Piren i Karlshamn har fått skarpt kritik i omgångar av kommunens revisorer. Nu är det dags igen – revisorerna kräver att det kommunala bolaget Karlshamnsfastigheter tar fram en slutsumma för projektet.

Från början var det tänkt att det 10 000 kvadratmeter stora bygget skulle kosta 300 miljoner kronor att slutföra. Det höjdes sedan till 430 miljoner kronor.

Kräver en siffra

När kommunens fastighetschef Magnus Persson klev in som vd för Karlshamnsfastigheter i början av 2021 flaggade han för att budgeten är otillräcklig. Hur mycket dyrare bygget kommer att bli har sedan dess varit oklart.

Men nu sätter revisorerna ner foten och kräver en slutsumma.

– Karlshamnsfastigheter måste kunna ange ett intervall för slutkostnaden, ett bästa eller sämsta utfall. Denna information måste genast kommuniceras till kommunstyrelsen för att ge mer tid att hantera ökade kostnader i förhållande till tidigare slutkostnad, skriver revisorerna.

Ska stå klart 2022

Bygget på Piren ska innehålla en konsertlokal, flera hundra arbetsplatser, biograf och restaurang. Planen är att allt ska vara klart nästa höst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet