Riksdagsledamoten Heléne Björklund (S) ingrep vid storbråk vid järnvägsstationen – här kan du göra henne berätta mer om händelsen. Foto: SVT

Riksdagsledamoten ingrep vid storbråk vid järnvägsstationen

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Heléne Björklund (S) hamnade för två veckor sedan mitt i ett storbråk vid järnvägsstationen i Sölvesborg. När hon sa till några unga män att sluta kasta med en glasflaska blev de hotfulla och aggressiva.

– Jag blev rädd och förbannad, säger hon.

Händelsen inträffade för två veckor sedan när Heléne Björklund (S) stod på perrongen vid järnväggsstationen i Sölvesborg. Några unga män stod på andra sidan och kastade med en flaska varav Björklund sa åt dem att sluta.

Trots detta fortsatte de och flaskan gick sönder.

– Jag sa vänligt: ”Ta upp skärvorna och släng i papperskorgen”. Då blev de väldigt aggressiva och skrek mycket otrevliga saker till mig som var både hotfulla och taskiga, säger Heléne Björklund.

”Blev rädd”

Blekingepolitikern fortsatte att säga åt de unga männen att ta upp skärvorna och eftersom situationen då blev mer hotfull tittade hon sig omkring ifall hon kunde få stöd vid en fysisk hotfull situation.

Istället var det några andra unga män på andra sidan som började skrika våldsamt mot henne och vara hoftulla.

– Jag blev ganska påverkad av detta. Jag har hela mitt liv haft mitt engagemang hos inte minst killar som är socialt utsatta och vet att det är något annat som skaver som gör att man beter sig illa. Jag har inte förändrat min syn på det men jag har inte ofta blivit utsatt av dem, så jag kände mig både rädd och förbannad, säger Heléne Björklund. 

Har fått dagens ros

Till slut ingrep en annan man på perrongen som bland annat ringde polisen. Heléne Björklund gick på tåget och såg sedan hur killarna sprang iväg.

Nu har en invånare undertecknad som ”Pendlare” skrivit en dagens ros i Blekinge Läns Tidning för att hon ingrep. Hon tror att det kan vara mannen som hjälpte till och ringde polisen.

– Han var betydelsefull. Jag kände att han stöttade mig eftersom han tog ett steg fram och ringde polisen, så han gav mig styrka på perrongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.