Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. Foto: Bildbyrån

Riksidrottsförbundet: Bekämpandet av coronaviruset går före idrotten

Publicerad

SVT Nyheter Blekinge har följt med på BK Atle:s brottningsträning där klubben tränar utan att brottas. Det är helt i linje med Riksidrottsförbundets rekommendationer.

Idrotten i Sverige och i hela världen har påverkats starkt av pandemins utbrott. Stora evenemang har ställs in och lokala föreningar har fått komma på egna lösningar om hur de kan fortsätta utöva sina sporter utan att bidra med en ökad smittspridning.

Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, är tydlig med att idrotten i Sverige aldrig ska komma före bekämpandet av coronaviruset.

– I första hand ska vi bekämpa pandemin och i andra hand utövar vi idrott. Det kan låta som ett konstigt ställningstagande för en idrottsmänniska att ta, men det förefaller självklart i dag när över 3 000 människor dött till följd av viruset, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.