Ronnebys stadskärna kan bli paragraf 3-område

Uppdaterad
Publicerad

Centrala Ronneby kan komma att bli ett så kallad paragraf 3-område där ordningsvakter har särskilda befogenheter. Detta tog en enig kommunstyrelse beslut om under tisdagen.

Förslaget som politikerna röstade igenom innebär att Ronneby kommun ansöker hos polisen om att stadskärnan klassas om ett paragraf 3-området. Detta gör i sin tur att ordningsvakter har särskilda befogenheter som att avvisa, avlägsna och i vissa fall även gripa personer. Det rapporterar lokala medier.

– Vi utökar samtidigt området i ansökan så att även järnvägsstationen, Snäckebacksskolan och stadshuset ingår, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson (M) till Sydöstran.

Polismyndigheten ska nu handlägga ärendet men har enligt tidningen redan visat ett positivt ställningstagande till Ronneby kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.