Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastigheterna det handlar om är bland andra Villa Vassen och restaurangen på Karön, men även om arrendetomter där flera sommarstugor på öarna är byggda. Foto: Henrik Friberg/SVT

Politiskt bråk: Ronnebys kända skärgårdspärlor kan säljas

Uppdaterad
Publicerad

Det borgerliga styret i Ronneby vill sälja av fastigheter och mark i skärgården – både i Ekenäs och på Karön. Bland annat handlar det om Villa Vassen och restaurangen på Karön, men även om arrendetomter där flera sommarstugor på öarna är byggda.

Försäljningsplanerna ska nu utredas, men det politiska styret är överens om att man vill sälja bland annat Schweizeriet, Villa Vassen och stugbyn på Karön. Det här var Sydöstran först med att berätta.

– Vi ser väldigt positivt på att göra den här utredningen, sen får vi se vad den kommer fram till. Vår förhoppning är att det här ska utveckla skärgården, säger Roger Gardell, gruppledare för Liberalerna.

Planerna kritiseras dock av den politiska oppositionen.

– Man tänker ju fel. Om vi privatiserar området så kommer det inte bli lika inbjudande, säger oppositionsråd Ola Robertsson (S).

Beslutet om utredningen klubbades under måndagskvällen och ska vara klar inom ett år.

Hör mer om försäljningsplanerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.