Foto: SVT

Misstänks för 14 fall av grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern häktades för 14 fall av grov misshandel och grovt olaga tvång på fredagseftermiddagen. Det ska röra sig om flera målsäganden och brottet ska ha begåtts i den misstänktes hem.

– Det är ett mycket speciellt ärende. Relationen till målsägandena är anledningen till att jag inte kan säga så mycket just nu, säger åklagaren John Dagnevik till SVT Nyheter Blekinge.

Mannen som är i 40-årsåldern är hemmahörande i Karlshamns kommun. Händelserna som han nu häktats för ska ha begåtts på en annan adress i Ronneby kommun. John Dagnevik vill inte berätta hur många målsägande det finns i fallet, eller vilken relation mannen har till målsägande.

Nekar till brott

Brotten ska ha begåtts under två år, under perioden januari 2015 till 26 januari 2017, enligt åklagaren.

Häktesförhandlingarna hölls i Blekinge tingsrätt under fredagen och mannen häktades på sannolika skäl. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.