Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nanna Danielsson Stark var en av de som kom till audition för Nelly Westlins ”Nelly, welcome to my nightmare”. Se i klippet hur det gick för henne. Foto: Philip Nilsson/Privat

13-åriga Nellys drömmar ska bli musikal – följ med på audition

Uppdaterad
Publicerad

I Ronneby satsar man nu på att göra en Alice Cooper-inspirerad rockmusikal. En av hjärnorna bakom initiativet är Nelly Westlin, 13 år gammal och rullstolsburen.

Många unga människor har samlats idag för att gå på audition. De hoppas på att få en roll i den kommande musikalen ”Nelly, welcome to my nightmare”.

En av de som sökt en roll i musikalen heter Nanna Danielsson Stark.

– Jag sökte mig hit för att testa mina gränser, säger hon.

Se i klippet hur det gick för Nanna Danielsson Stark på sin audition.

Nelly Westlin ,13, är rullstolsburen och kan inte prata på egen hand. Just idag kunde hon inte vara på plats, däremot är regissören Caj-Åke Hägglund här.

– Jag träffade Nelly i Kuggebodaskolan. Där sa hon, på sitt sätt, att hon drömde om att dansa och sjunga.

Från detta växte idén fram om att de tillsammans skulle göra en musikal, med Nelly som inspiration till huvudkaraktären.

Utspelar sig i en dröm

– Det handlar om en ung tjej i rullstol, Nelly, som i en dröm hamnar i en stad i en annan värld. Här kan hon plötsligt sjunga och dansa, säger Caj-Åke Hägglund.

Trots att hon inte längre behöver sin rullstol i drömmen, blir livet ändå inte en dans på rosor. Staden hon kommit till är uppdelad mellan två gäng som ständigt slåss, det ena gänget fullt av flickor, det andra av pojkar. Mitt i allt detta faller det på henne att rädda alla från ett hämndlystet spöke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.