Håkan Robertsson, tidigare verksamhetsledare på Ronneby Folkteater, och bild från tidigare nyårsrevy. Foto: SVT

Robertsson stoppas som teaterledare efter Rysslandkommentar

Uppdaterad
Publicerad

Kulturarbetaren och S-politikern Håkan Robertsson petas nu från sin roll som verksamhetsledare på folkteater, rapporterar Sydöstran. Beskedet kom efter att Robertsson skrivit en kommentar på sociala medier där han jämfört Ronneby kommun med den ryska regimen.

Beslutet om att Robertsson tvingas sluta som verksamhetsledare på Ronneby Folkteater fattades under fredagsförmiddagen efter ett samtal mellan Mikael Mårtensson, ordförande i Ronneby Folkteaterns styrelse och Håkan Robertsson själv.

– Från och med nu får han gå ner som producent. Ulf Fembro tar över som verksamhetsledare, säger Mikael Mårtensson till Sydöstran.

Anledningen är att situationen har blivit så infekterad.

– Det var den även innan detta inträffade. Vi måste gräva ner stridsyxan, sätta oss ner och han en dialog framåt med Ronneby kommun, säger Mårtensson vidare.

När SVT Nyheter Blekinge under fredagen når Håkan Robertsson för en kommentar till teaterns beslut säger han:

– Ska ni kasta mig till grisarna igen? Jag tänker inte delta i något drev eller ge er några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.