Många arrangörer i Blekinge väljer att ställa in årets julmarknader. Foto: Towe Olsson/SVT

Olika planer för länets julmarknader

Publicerad

En del ställer in, medan andra inte har bestämt sig ännu. Olika besked gäller för länets julmarknader.

Arrangörerna bakom julmarknaden i Slottslängorna i Sölvesborg är inte ensamma om att ställa in på grund av corona. Även julmarknaden i Folkets hus i Olofström ställs in, detsamma gäller exempelvis Halahults julmarknad och Brunnsparkens julmarknad i Ronneby.

Väntar med beslut

På andra ställen i länet har arrangörerna ännu inte tagit något beslut, utan inväntar utvecklingen av corona och eventuella nya publikrestriktioner. Det gäller bland annat Törneryds julmarknad utanför Åryd och julmarknaden i Nättraby.

– Vi avvaktar och ser. Ändras beslutet och vi kan ha fler än 50 personer, då ska vi ha julmarknad, säger Ingegerd Holm, ordförande i Nättraby hembygdsförening.

Utsatta familjer kan drabbas

Även Lions i Karlskrona avvaktar med sitt beslut för Karlskrona julmarknad, den andra advent. 

– Julmarknaden är väldigt viktig för oss, särskilt då medlen vi får in går till familjer som har det svårt, säger Bo Wigren från Lions.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.