Nu är det klart hur de totalt 54 miljoner kronorna i Karlskronas coronareserv ska fördelas på kommunens verksamheter. Foto: TT/SVT

Så fördelas välfärdsmiljonerna i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur de totalt 54 miljoner kronorna i Karlskronas coronareserv ska fördelas på kommunens verksamheter. Parterna är nu överens och fattade beslut under torsdagsförmiddagen.

Under torsdagen fattade kommunfullmäktige i Karlsrkona beslut om hur de 34 välfärdsmiljonerna, och ytterligare 20 miljoner från kommunstyrelsens reserv, ska användas för att möta effekterna av pandemin.

Detta efter en överenskommelse mellan kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) och kommunstyrelsens andre vice ordförande Camilla Brunsberg (M).

Av de totalt 54 miljoner kronorna ska hälften gå till insatser som krävs nu, och den andra hälften läggs i en reserv för framtida insatser till följd av pandemin, skriver kommunen via ett pressmeddelande.

Så fördelas resurserna

• 10 miljoner till kunskapsnämnden

• 1 miljon till Elevhälsan

Kunskapsnämnden får i uppdrag att se till att förebyggande samtal och förebyggande arbete sker för att motverka psykisk ohälsa bland unga.

• 2 miljoner till sommarskola

De elever som har behov av extra studier ska erbjudas sommarskola.

• 2 miljoner till att snabbutbilda individer som blivit permitterade

För att de ska kunna utbildas och stärka välfärden.

• 3 miljoner till funktionsstödsnämnden

För att korta kön till LSS-boende, säkra bemanning och tillföra resurser till kontaktpersoner.

• 3 miljoner för att stärka det förebyggande arbetet inom socialtjänsten

Våld i nära relationer och utsatta situationer kan öka i hela kommunen, både i hemmet och i offentliga miljöer.

• 5 miljoner till äldrenämnden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.