Så här såg vattenevenemanget i Falun ut – 600 båtar deltog

Publicerad

Varför får man ha en livestreamad konsert på vatten i Falun, men inte en filmvisning på vatten i Karlskrona? Skillnaden är valet av plats och sättet man bjudit in gästerna på, menar polismyndigheten.

I klippet ovan kan du se hur evenemanget i Falun såg ut förra helgen.

– Jag hör ju att det är en väsentlig skillnad, eftersom det evenemanget i Dalarna var mitt ute i landsbygden, säger Mats Lagerblad, tillförordnad polisområdeschef i Dalarna.

Det var bandet P-Floyd som arrangerade evenemanget. De valde att lägga det i sjön Runn i Falun av just den anledningen, att slippa ansöka om polistillstånd.

De bjöd heller inte in några gäster utan meddelade endast vilken plats de kommer sända sin livestream från.

– Vi var på en privat tomt och det kom 600 båtar. Det var så vi förstod att det skulle bli. Vi kringgick det där lite grann i och med att vi gjorde en livestreaming och inte sålde några biljetter. De som kollade fick swisha oss om de ville, säger kapellmästare Jan Stumsner i P-Floyd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.