Niklas Olsson, 41, gick bort efter en kort tids sjukdom. Foto: Privat/SVT

Så hyllas avlidne Prideprofilen på festivalen

Publicerad

En dryg vecka före Karlskrona Pride drar igång har föreningen drabbats av ett tungt dödsfall. Vice ordföranden Niklas Olsson somnade in efter en kort tids sjukdom, och nu görs programmet om för att hylla profilen.

I tisdags, knappt två veckor före Karlskrona Pride 2019 invigs, avled vice ordföranden Niklas Olsson, 41 år. Nu väljer föreningen att kasta om i Prideprogrammet, för att hylla profilen.

– Årets planerade tema var normer inom idrotten. Vi kommer beröra detta lite i årets program men har ändå beslutat att skjuta på detta temat tills nästa år för att ge temat ett mer rättvist utrymme. Istället kommer årets Pridefestival tillägnas Niklas som tack för hans djupa engagemang, skriver föreningen.

Minnesstund hålls

En öppen minnesstund kommer äga rum i Konserthuset under fredagen, och under fredagkvällens regnbågsmässa kommer det finnas möjlighet att hedra Niklas.

– Nicke vigde sitt liv åt kampen för alla människors lika värde och var en stor del av inte bara Karlskrona Pride utan hela den svenska Priderörelsen. Saknaden efter Niklas är enorm och han lämnar ett stort tomrum efter sig, skriver Sophia Ahlin, ordförande i Karlskrona Pride.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer