Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör politikerna Kith Mårtensson (M), Louise Erixon (SD) och Birgit Birgersson Brorsson (S) berätta om sorgen efter SoL-partiets Anders Jönssons död. Foto: SVT

Så minns kollegorna i Sölvesborg SoL-profilen

Publicerad

Sölvesborg sörjer i dag SoL-grundaren och toppolitikern Anders Jönsson.

– Han utstrålade stabilitet och trygghet i vilket grupp han än var i, säger Kith Mårtensson (M) som styrt kommunen tillsammans med Jönsson i två olika konstellationer sedan 2018.

Sölvesborgspolitikern Anders Jönsson, gruppledare för Sölvesborgs- och Listerpartiet (SoL), har avlidit. En nyhet som togs emot med stor sorg av både gamla och nya politikerkollegor i kommunen.

– Han har varit en källa till klokskap i den politiska sfären här i Sölvesborg. Han var sund i tanken vad det än gällde. Han kommer vara saknad, säger moderaternas gruppledare Kith Mårtensson.

”Stor respekt för Anders”

Även den tidigare samarbetskollegan Louise Erixon (SD), som samarbetade med SoL-partiet i Samstyret efter valet 2018, säger att hon alltid haft respekt för Anders Jönsson.

– Det blev en sorgechock. Jag har ont i hjärtat i dag. Det har alltid varit en mjuk och fin relation. Det kommer bli ett tomrum att verka politiskt när han inte är där, säger Louise Erixon (SD).

I Klippet: Hör mer om Anders Jönssons bortgång och hur politikerkollegorna minns honom.

Anders Jönsson avled hastigt och blev 73 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.