Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommundirektör Håkan Petersson ska nu ta granskningen vidare och hålla utbildningar för tjänstemännen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så ska Karlskrona kommun jobba efter granskningen – bakläxa efter Vattenborgsaffären

Uppdaterad
Publicerad

Den nya granskningen av Vattenborgsaffären i Karlskrona pekar på flera fel som gjorts. Kommunen får i bakläxa att hantera offentliga handlingar på korrekt sätt – något som kommundirektören nu ska ta vidare.

På måndagen presenterades den oberoende granskningen av den advokatbyrå som de senaste månaderna analyserat Karlskrona kommuns tänkta köp av Vattenborgen.

Bland annat rekommenderas att kommunens politiker och tjänstemän bör utbildas i diarieföring och hantering av allmänna handlingar.

Vattenborgen i Karlskrona

Karlskronaalliansen höll en pressträff i kommunhuset gemensamt med kommundirektör Håkan Petersson, som nu tar till sig av granskarnas slutsatser.

– Det finns delar i den som vi kan lära oss av. Nu ska vi titta djupare inom kommunala förvaltningen på vad vi kan göra i form av utbildningar, där vi måste bli bättre, säger Petersson.

Oppositionsråd Magnus Larsson (C) har också tagit del av granskningen och menar att den pekar på flera av de fel som oppositionen också pekat på sedan i höstas.

– Det är total dikeskörning.

Magnus Larsson (C) i oppositionen är positiv till granskningens resultat, då han menar att den pekar på de brister som han själv påpekat. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Hör mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet