I Järnvägsparken i Sölvesborg ska fyra föreningar skapa en trygg utomhusmiljö för kommunens ungdomar under sommaren. Foto: SVT/Jennifer Alm

Så ska Sölvesborg få ett tryggare centrum

Publicerad

För att skapa en tryggare utomhusmiljö för ungdomar i Sölvesborg ställer nu föreningar upp med aktiviteter och för att fler vuxna ska synas i stan. Det är en del av kommunens satsning under sommaren.

Under fyra veckor ska föreningarna Firehawks, Lörby IF, Sölvesborgs ridklubb och Sölvesborgs Civilförsvarsförening finnas i Järnvägsparken i Sölvesborg. Kommunen kallar satsningen för ”Trygg I Centrum” där de satsar på ökad vuxennärvaro i centrum.

– Vi vill öka tryggheten i centrum och vände oss då till föreningslivet, säger Fredrik Belfrage som är enhetschef för fritidsgårdarna i Sölvesborg.

Utan att tveka ville föreningarna vara med och hjälpa till, bland annat fotbollsföreningen Lörby IF.

– Eftersom vi jobbar med barn och ungdomar så tycker vi att det är en självklarhet att vi också ställer upp för kommunen i de här coronatiderna, säger Katarina Knese.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.