Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Ingves och Elisabeth Fridén i Mörrum är några av biblioteksbesökarna som reagerar på stängningsplanerna. Foto: Jerker Hagman/SVT

Så tycker Mörrumsbor om stängning av biblioteket

Publicerad

Stäng Mörrums bibliotek och leta ny lokal. Det är den styrande majoritetens förslag. Men farhågor finns om vad som ska komma i stället och Mörrumsbor värnar sitt nuvarande bibliotek.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Privatpersoner och föreningar har skrivit till kommunen och protesterat mot stängningsplanerna.

– Det är katastrof eftersom biblioteket är idealiskt och ligger på precis rätt ställe, säger Kerstin Svensson, som lagt ut namnlistor i Mörrums butiker i protest mot förslaget.

Ska avgöras i vår

Framtiden för Mörrums bibliotek ska avgöras av Karlshamns kommunfullmäktige under våren. När SVT Nyheter besöker biblioteket reagerar Mörrumsbor på stängningsplanerna och vill värna sitt biblioteket.

– Det är jättetråkigt eftersom det här är en så fin plats, säger Sara Ingves.

I klippet: Följ med till Mörrums bibliotek och hör fler reaktioner på stängningsplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.