Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Fredrik Belfrage hur Sölvesborgs padelförening jobbar för att padeln ska bli en sport som lever länge. Foto: Karin Karltun/SVT

Här skapar padelföreningen återväxt – fulla barngrupper i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

För att göra padel mer tillgänglig och långlivad som sport har Sölvesborgs padelförening satsat rejält på att erbjuda träningar för barn och ungdomar.

– Vi har nästan för lite banor, för få tider, säger ordförande Fredrik Belfrage.

Från att mest ha varit medelålders kvinnor och män som spelat padel har allt fler barn fått upp intresse för sporten. Att spela padel är förhållandevis dyrt när man bokar enstaka tider. För att barn och ungdomar ska ha möjlighet att spela har flera padelföreningar startats i Blekinge där man tränar regelbundet under en längre period.

Fredrik Belfrage, ordförande i Sölvesborgs padelförening, känner sig nöjd över höstens fulltecknade kurser.

– Vi vill väcka och bibehålla intresset för padel hos de yngre också. Att kunna erbjuda billig och kvalitativ barn- och ungdomsträning.

Också i Karlshamn är höstens träningar för barn och ungdomar fulltecknade. Karlskrona Padelklubb kör sin fjärde termin med barn- och ungdomsträningar och uppåt 60 barn deltar i höst. I Ronneby tvingades man göra ett uppehåll på barn- och ungdomssidan i våras då det saknades ideella ledare, men under hösten är träningen igång igen.

Hör mer om föreningens satsning på barn och unga i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.