Camilla Karlman, distriktsordförande SD Blekinge.

SD-ordföranden om EU-valet: ”Ett fantastiskt resultat”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna är näst största parti i EU-valet om Blekingeborna får välja. Partiet ökade med 8,6 procentenheter till 22,6 procent i Blekinge.

– Det är ett helt fantastisk resultat, säger partiets distriktsordförande Camilla Karlman (SD).

– Det beror på att våra medlemmar och kommunföreningar är jättebra på att vara ute och prata politik och träffa väljare, hela året om, säger Camilla Karlman.

Hon tror inte att det är någon specifik fråga som har lyft väljarsiffrorna utan att kommunikationen med väljarna har varit avgörande.

– Vi pratar om vad vi vill och våra mål och sysslar inte med smutskastning. Det vinner vi på, säger Camilla Karlman.

Nära S

Både i Ronneby och i Sölvesborg var Sverigedemokraterna starka, visar det preliminära valresultatet, och i Sölvesborg är partiet bara 0,1 procentenheter efter Socialdemokraterna.

– I Sölvesborg har det gått väldigt bra sedan valet och i Ronneby har de varit starka hela tiden. De jobbar bra, vi andra får lära oss av dem, säger Camilla Karlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.