Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mellan 15-20 personer brukar komma på matcherna. Spela klippet för att höra hur klacken påverkar laget. Foto: Karin Karltun/SVT

Här är ultrasgruppen som håller på Fjärdsjömåla AIF i lägsta serien

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska läktarkulturen har både hyllats och kritiserats. I Blekinge är den levande ända ner i division 6 då Fjärdsjömåla AIF har en alldeles egen supportersektion – Fjöset ultras.

Med bengaler, tifo och klackramsor hejar Fjöset ultras fram Fjärdsjömåla AIF på Sambavallen. Laget spelar i den lägsta serien i länet, divison 6 östra Blekinge.

– Det började bara som en rolig grej, sen var det uppskattat av både spelarna och klubben, säger Axel Rydh som var med och startade Fjöset ultras.

Hoppas på avancemang

Ungefär tio timmar la de ner på sitt senaste tifo, och det var väl spenderad tid då klippet blev viralt efter att ha delats på X, tidigare Twitter. Över 100 000 har sett den lilla, men högljudda, ståplatsläktaren på Sambavallen.

– Det är kul att så många uppmärksammar det här, säger Måns Söderbom från Fjöset ultras, och fortsätter:

– Vi satsar på kval nu denna säsongen, så ska vi definitivt styra ihop något större.

Spela klippet för att se Fjöset Ultras under en match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.