Julgransflygning över Blekinge. Foto: Christian Fridh

Se upp för F17:s flygande julhyllning

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen gjorde Blekinge flygflottilj F17 en så kallad julgransflygning över södra Sverige. Formationen ville uppmärksamma flygvapnets 90-årsjubileum och hedra nedlagda förband.

Tidigare år var det den nu nedlagda flygflottiljen F10 i Ängelholm som stod för den årliga traditionen, då åtta JAS 39 Gripen flyger i en julgransformation. Nu har julgransflygningen gått vidare till Blekinge och F17.

Flygflottiljen vill i år uppmärksamma flygvapnets 90-årsjubileum och hedra de nedlagda flygflottiljerna F10 i Ängelholm, F5 i Ljungbyhed och F12 i Kalmar.

Omkring klockan 14 i eftermiddag kunde den jetrdrivna julgranen med elva Jasplan ses och höras uppe i skyn över Ystad och Malmö. Senare fortsatte den sin färd nordväst via Helsingborg och Ängelholm, för att sedan vika av rakt österut till Kalmar.

Efter klockan 15 sågs julgransflygningen över marinbasen i Karlskrona, Ronneby, F17 i Kallinge och Karlshamn.

Har du sett  julgransformationen någonstans i södra Sverige?

Maila gärna din bild till blekinge@svt.se, skane@svt.se, helsingborg@svt.se eller smaland@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.