Sebastian Karlsson från Jämjö ska tävla i simning under Special Olympics som i år hålls i Förenade Arabemiraten. Foto: Henrik Friberg/SVT

Sebastian Karlsson hoppas på nytt guldregn

Uppdaterad
Publicerad

Han tog tre guld och satte dessutom nytt svenskt rekord i 50 meter fjäril vid SM i parasimning i Sundsvall nyligen.

23-årige Sebastian Karlsson från Jämjö vet nu exakt vad han siktar på. Målet är att komma tillbaka till landslaget, säger Sebastian Karlsson. Han har ett lättare funktionshinder och tävlar i klassen S14.

Tufft motstånd

Han gjorde debut i landslaget redan 2009 som 16-åring vid EM på Island. Sedan har han varit med ett par ytterligare gånger – men konkurrensen är tuff.

– Just den klassen han simmar i paragames har väldigt många deltagare så självklart är det en jättefin merit att komma på pallen. Att han sedan också lyckas slå svenskt rekord är ju verkligen en fjäder i hatten för honom, säger Richard Ottosson som är Sebastian Karlssons tränare.

”Inte missat en enda träning”

Nästa delmål för Sebastian Karlsson är parasimningen i Stockholm i oktober där han hoppas ta ännu fler medaljer.

Att han slog sig själv och satte nytt svenskt rekord i 50-meter fjäril bevisade han att han är i utmärkt form just nu och det har sina skäl.

– Ja, jag har inte missat en enda träning och sedan har det varit flera träningsläger nu. Och jag har en väldigt bra tränare också, säger Sebastian Karlsson.

Han är ändå medveten om att det kan det vara svårt att komma med i landslaget för parasimmare igen.

– Ja, det blir tuffare och tuffare, men jag tänker träna och tävla så mycket jag kan för att lyckas, avslutar Sebastian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.