Personalen på Servicekontoret i Karlskrona har hotats igen. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Servicekontorets personal hotad ännu en gång

Uppdaterad
Publicerad

Servicekontoret i Karlskrona hölls stängt under tisdagen. Personalen har ännu en gång blivit hotad.

Servicekontoret i Karlskrona har tidigare fått hålla stängt efter att personalen har blivit utsatt för hot. Nu har det hänt igen, vilket BLT var först med att berätta.

Receptionspersonalen fick under måndagskvällen motta hot av en person som hade ett ärende där, som fick ledningen att ta beslutet att stänga kontoret även den här gången.

– Det var ett yttrande som var så pass allvarligt att vi valde att stänga i dag, berättar Maria Persson, förvaltningschef för Arbetsmarknadsförvaltningen för SVT Nyheter Blekinge.

Bland annat kommunens arbetsmarknadsenhet, Skatteverket och Försäkringskassan har kontor i lokalerna.

Ser över säkerheten

Maria Persson berättar också att personalen har upplevt oro sedan det tidigare hotet och därför har det hållits möten där säkerhetsrutinerna har diskuterats med kommunens säkerhetschef Magnus Wiklander. Bland annat vill man sätta in ytterligare väktarresurser.

– Jag hoppas att alla ska känna sig trygga imorgon, säger hon.

Servicekontoret kommer att hålla öppet som vanligt under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.