I dag är det sista söndagen med posttömning. Foto: TT

Sista söndagen med posttömning

Publicerad

I dag är det sista söndagen som Postnord tömmer de gula brevlådorna. Från och med den första juli upphör söndagstömningarna i hela landet.

Postnord kommer att sluta med tömning och sortering av post på söndagar. Brev som postas efter tömning på fredagar kommer alltså från och med den första juli att tömmas och hanteras på måndagar. Något P4 Blekinge var först med att rapportera.

Ändrade tömningstider

Även tömningstiderna kommer att förändras. Bor du på en ort med färre än 3000 invånare så kommer brevlådornas tömningstid på vardagar att ändras från eftermiddag till tidigare på dagen, skriver Postnord på sin hemsida.

 – En vanlig dag har vi ingen fysisk post att dela ut till en tredjedel av alla hushåll och om bara två år beräknar vi att vi endast har något att lägga i varannan låda. Det gör att intäkterna minskar snabbt men kostnaderna för att upprätthålla infrastrukturen är desamma. De enda intäkter vi har från brev är de som kommer från portot. Tyvärr är det en ekvation som blir allt svårare att få ihop, skriver Annemarie Gardshol, chef för PostNord Sverige, på företagets hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer