Olofströms kommun. Foto: SVT

Självmordshot stängde skola i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Ett hot att utföra ett offentligt självmord på vuxenutbildningen i Olofström stängde skolan under måndagen och vakter sattes in vid skolans lokaler. Senare på eftermiddagen meddelade kommunen att hotbilden inte längre kvarstår.

Det var under söndagskvällen som det via mail inkom uppgifter om planer på att ett självmord skulle genomföras på skolan i dag.

Kommunen tog uppgifterna på allvar och kontaktade polisen och beslut fattades om att hålla skolan stängd under måndagen dag. Elever och personal informerades om detta.

Skolan öppnar igen

På eftermiddagen hölls ett möte där kommunen beslutade att vuxenutbildningen kommer öppna igen under tisdagen.

”Efter samtal med både polis och socialförvaltning har vi gjort bedömningen att hotbilden inte längre kvarstår”, skriver Olofströms kommun i ett pressmeddelande.

Trots att hotbilden inte kvarstår kommer det finnas vakter vid vuxenutbildningens lokaler under tisdagen för att elever och personal ska känna sig trygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.