Skåpet där diesel förvarades har brutits upp och tjuvarna har skrivit ett meddelande på loggen på insidan av dörren. Foto: Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningen i Sölvesborg utsatt för dieselstöld

Uppdaterad
Publicerad

Tjuvar har stulit 1500 liter diesel värd uppemot 40 000 kronor från en tank som tillhör Sjöräddningssällskapet i Sölvesborg. Stölden upptäcktes på lördagen.

– Jag blir trött och ledsen när de stjäl från en hjälpverksamhet som denna, säger stationsansvarige Ingemar Högstedt.

Hela dieseltanken som står i hamnen tömdes, det var BLT först med att berätta. Dessutom stal tjuvarna pumpen, slang och handtag som hörde till. Förutom att bunkra upp med nytt bränsle kräver stölden också en del reparations- och återställningsarbete.

– Vi vill inte behöva lägga tid på sådant här, det är en ideell organisation de stulit ifrån och det känns tråkigt, säger Ingemar Högstedt som är stationsansvarig vid Sjöräddningssällskapet i Sölvesborg.

Stölden påverkar inte larmverksamheten, de kommer kunna rycka ut på räddningar som vanligt. Däremot tvingas räddningsbåtarna köra till ett annat ställe och tanka efter en utryckning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.