Kjell Ivarsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge. Foto: SVT

Sjukvårdsdirektören får uppdrag: Leta nya vårdcentraler

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson kan få i uppdrag att hitta nya lokaler för Trossö och Nättraby vårdcentral, då deras nuvarande är bristfälliga.

– Jag ska då ge förslag på om vi ska bygga eller hyra lokaler, säger han.

Trossö vårdcentral finns sedan 2015 i tillfälliga lokaler som inte är anpassade efter vårdverksamhet och Nättraby vårdcentral har bland annat problem med fuktskador som påverkar inomhusklimatet och därmed personalens hälsa.

Bygga nytt eller hyra lokaler

Det är ett förslag av hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Blekinge, att hälso- och sjukvårdsdirektören ska försöka hitta en lösning på nya lokaler till de båda vårdcentralerna. Det kommer att fattas beslut av nämnden på torsdag.

– Uppdraget ska innebära att identifiera kraven på de lokaler som vårdcentralerna är i behov av och sedan ge förslag på om hälso- och sjukvården ska bygga nya lokaler eller hyra lokaler, säger Kjell Ivarsson i ett pressmeddelande.

Tomtbytet stoppades

Region Blekinges tidigare plan på en ny vårdcentral på Kungsplan i Karlskrona slopades förra veckan av regionstyrelsen, rapporterade

Sydöstran.

Avsikten var att regionen och Karlskrona kommun skulle byta tomter med varandra, där kommunen ville bygga kulturhuset på Stortorget och regionen vårdcentralen på Kungsplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.