Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Korridorer, omklädningsrum och idrottshalvsgolvet i Vedeby idrottshall har vattenfyllts. Hör vaktmästare Mahemed Faras Abes berätta om skadorna i klippet. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Skadegörelse på skola – idrottshall vattenfylldes

Uppdaterad
Publicerad

Korridorer, omklädningsrum och idrottshallsglovet i Vedeby idrottshall i Karlskrona har vattenfyllts. Någon har sprutat vatten i lokalerna med brandslang – och täppt igen alla golvbrunnar och handfat.

Vid 04-tiden under måndagsmorgonen fick räddningstjänsten ett automatlarm från Vedeby idrottshall. När de kom till platsen var idrottshallen och omklädningsrum samt korridorer vatttenfyllda.

– När jag kom möttes jag av kanske 20 centimeter vatten, säger vaktmästaren Mahemed Faras Abes.

Någon eller några personer har använt brandutrustningen i korridorerna och med toalettpapper täppt igen både handfat och golvbrunnar. En glasruta tillhörande en av lokalens dörrar har också krossats.

– Jag blir jättearg, det är inte roligt. De måste sätta upp kameror här för det är inte första gången saker går sönder här, säger Mahemed Faras Abes.

Polisen har anmält händelsen som grov skadegörelse.

Se mer av vattenskadorna i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.