Foto: SVT

Skattesmäll för sparbanken

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborg Mjällby Sparbank krävs på en kvarts miljon av Skatteverket. Myndigheten anser bland annat att flera av bankens resor ska klassas som rena nöjesresor.

Bland annat ska banken ha lämnat olika uppgifter om krogrundor i Tokyo och om konferensresor till New York och Skottland. Skatteverket har också frågor om privata kostnader för vd:ns 50-årsfest och uthyrning av en privat lägenhet.

Nöjesresor ska beskattas

Skattverket skriver i sin bedömning att det saknas särskilda lagregler om hur konferensresor ska bedömas skatterättsligt. Men i sin granskning av Sparbankens resor anser myndigheten att de mer har varit nöjesresor än konferensresor och därför ska beskattas därefter.

Sölvesborg

Besökte golfrunda

Inköp med företagskortet visar att vd:n kom till en konferens i Edinburgh dagen före den skulle inledas. Skatteverket drar slutsatsen att han var där för att delta på en stor golfrunda.

Sparbankens vd Richard Karlsson säger till Sydöstran att man kanske varit naiv i vissa fall och att banken har ändrat rutiner efter Skatteverkets revision.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet