Väktare sätts in på skolan. Foto: TT

Skola har satt in väktare mot upprepad skadegörelse

Publicerad

Hobyskolan i Bräkne-Hoby utanför Ronneby utsätts regelbundet för skadegörelse. Skolan har nu därför beslutat om bevakning från väktare för att stoppa vandaliseringen.

På måndagen polisanmälde Hobyskolan helgens skadegörelse när bland annat ett staket sparkats sönder, rapporterar Sydöstran. Och det var andra gången samma vecka som skolan drabbas av vandalisering. Även tidigare har det hänt vid ett upprepat antal tillfällen.

Monterat stenhinder

Skolan har därför redan monterat ett stenhinder för att stoppa epatraktorer från att köra in på skolgården och planerar att sätta upp övervakningskameror. Men har nu alltså även tagit ett nytt beslut att anlita väktare för att få ett slut på skadegörelsen.

– Det var helt nödvändigt. Det är skrämmande. Jag tror absolut inte att det är elever som vi har här, utan det är säkert lite äldre, men det är våra elever som blir lidande. Tills vidare kommer vi ha ett vaktbolag som patrullerar här, säger Hobyskolans rektor Martin Sonesson till Sydöstran.

Repris från förra året

Att skolan den här sommaren drabbas av skadegörelse är en repris från förra året, då personal möttes av insparkade förrådsdörrar, hål i konstgräset på fotbollsplanen och krossade spritflaskor. Även då fick skolan nog och kallade in väktare tillfälligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.