Skolbarn på Verköskolan i Karlskrona skrev i höstas till statsministern och har nu fått svar. Foto: TT/Regeringskansliet Visa alla (2)
Visa alla (2)

Skolbarn önskade fred på jorden – fick svar av statsministern

Uppdaterad
Publicerad
Fred på jorden, ingen plast i naturen och att alla barn ska få gå i skolan är några av de saker andreklassare på Verköskolan vill att statsministern Stefan Löfven ska ordna. De skickade i höstas brev till honom – och har nu fått svar.

Eleverna i årskurs två på Verköskolan i Karlskrona skickade i höstas brev till Stefan Löfven där de fick skriva saker de vill att han ska ordna.

Breven skickades till statsministern efter att barnen arbetat med frågor kring jorden och barnkonventionen i skolan och bland annat vill de att det inte ska vara krig, att det ska finnas rent vatten överallt och att alla barn ska bli mätta.

Nu har de fått svar av statsministern:

”Vad bra att ni har fått lära er om vilka rättigheter barn har. En viktig sak som har sedan ni skrev till mig är att barnkonventionen numera är svensk lag.”, skriver Stefan Löfven i brevet.

Han skriver vidare:

”Vi som är vuxna nu måste göra allt vi kan för att lämna över en hållbar och säker värld till er som är unga i dag.”

Eleverna i årskurs två på Verköskolan skrev brev till Stefan Löfven. Foto: Regeringskansliet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer