Skolbarnens egen me too-kampanj

Skolbarnens egen me too-kampanj

Publicerad

Grundskolan Svettpärlan i Karlskrona drar i dag sitt strå till stacken i me too-kampanjen. De kör nu projektet STOPP! för att belysa vikten av att sluta trakassera och ofreda – och att ett nej alltid är ett nej.

260 elever och närmare 40 personal samlades på morgonen vid skolans utomhusscen för att sjunga igång den gemensamma kraften i projektet för att stärka varje individs egenvärde.

I kölvattnet av me too-kampanjen har friskolan startat projektet STOPP! för att bestämt säga just stopp till trakasserier och ofredanden. Ett nej är alltid ett nej, skriver skolan i ett pressmeddelande.

Det är rent ut sagt avskyvärt att somliga tar sig rätten att bestämma över andra, visa bristande respekt för andra människors känslor, kroppar och egenvärde samt strunta i när någon säger Stopp, Nej och Sluta.

”Det krävs att vi stoppar det”

Och projektet uppskattades av barnen på skolan:

– Jag tycker att det är sjukt att det 2017 fortfarande händer att folk tafsar och trakasserar. Det krävs att vi stoppar det, säger sjätteklassaren Måns Söderbom.

Kompisen Calle Nilsson håller med:

– Det var bra att vi tog upp det. Man lär sig att man inte ska göra elaka saker mot varandra.

TV: Se hela inslaget på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer