En person anträffades skottskadad på Gullabergsvägen i Karlskrona i fredags. Enligt polisen var det den skottskadade själv som slog larm. Foto: SVT/Henrik Friberg

Skottskadad man misstänks för brott – hade vapen i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 45-årsåldern som påträffades skottskadad i Gullaberg i Karlskrona i fredags är själv misstänkt för brott. Vid en husrannsakan hittade polisen ett flertal vapen i mannens lägenhet, och han misstänks nu för vapenbrott.

Mannen larmade själv polisen i fredags förmiddag, efter att han ådragit sig en skottskada. En stor polisinsats tog sig till bostadsområdet Gullaberg i Karlskrona, och mannen fördes till sjukhus med lindriga skador. Men under polisutredningen har misstankar även riktats mot den skottskadade.

– Han anhölls för vapenbrott i fredags och släpptes nu under måndagen. Under husrannsakan påträffades ett flertal vapen i mannens lägenhet, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Skjutningen utreddes initialt som ett mordförsök, men har nu rubricerats om till grov misshandel och utreds parallellt med vapenbrottet.

– Vi har ännu ingen helt klar bild av vad som har hänt, men det finns ingen koppling till gängkriminalitet i ärendet, säger Thomas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.