Skridsko skar upp hockeyspelarens hals: ”Trodde jag skulle dö”

Publicerad

Den otäcka scenen utspelade sig mindre än en minut in i torsdagens Blekingederby mellan KRIF Hockey och Mörrum GoIS.

När en spelare i motståndarlaget tappade balansen och föll träffade dennes skridsko Mörrumsbacken Caleb Eefting, 26, över halsen. Några sekunder senare var isen på platsen färgad röd av blod.

– Jag tittade ner och såg cirkeln av blod runt mig. Jag förstod då att det var illa. När jag tog upp min handske på halsen tänkte jag att jag kommer dö här på isen, säger Caleb Eefting.

Den skadade backen kunde dock själv ta sig av isen innan han omhändertogs av personal i arenan som snabbt la ett tryck på halsen för att stoppa blödningen. Caleb Eefting fördes sedan med ambulans till sjukhuset i Karlskrona, där han opererades.

– Läkarna sa att de aldrig sett något liknande innan, skridskon missade liksom allt viktigt. Hade den träffat annorlunda hade jag kunnat dö.

”Ni räddade mitt liv”

Dagen efter olyckan tackade Caleb Eefting både personalen i arenan och de läkare som hjälpt honom i ett Twitterinlägg – för att de räddat hans liv.

26-åringen vill inte låta den otäcka olyckan göra honom rädd för att spela hockey, men beskriver hur han ställts inför en mental kamp.

– Jag kommer ge det den tid det tar och inte skynda mig upp på isen igen. Jag behöver bearbeta det som hänt.

Se bilderna från olyckan och hör Caleb Eefting berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.