Arbetet är igång. Ställningen kommer att täckas med ett skynke och då skapa ett bättre insynsskydd. Arbetet blir klart under dagen, inför morgondagens match. Foto: Mjällby AIF

Skynken sätts upp vid arena – ska hindra smygtittare

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF sätter nu upp skynken utanför arenan för att få stopp på supportrar som klättrar upp på stegar för att kunna se matcherna.

– Vi vill ju inte att det ska bli så att vi inte får spela fotboll alls, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson.

Att fotbollsarenor är stängda för publik under pandemin har fått supportrar att ta till andra lösningar för att kunna se sina matcher. På Strandvallen har personer ställt sig på stegar eller flak för att komma tillräckligt högt upp för att kunna se när Mjällby AIF spelar.

– Från början var det en liten skara, men under Malmömatchen var det kanske ett 50-tal personer, berättar klubbchef Fredrik Danielsson.

– De har ställt sig på bilsläp eller stegar som gör att de kommer upp över för att kunna se in, fortsätter han.

Inför morgondagens match

För att hindra tjuvtittandet har klubben nu beslutat att sätta upp stora skynken vid arenan, vilket P4 Blekinge var först med att berätta.

Skynkena kommer sitta uppe redan vid matchen mot Elfsborg i morgon torsdag.

– Vi har diskuterat detta och tycker inte att det känns hållbart. Vi har vädjat till våra supportrar, men det har inte hjälpt. De sätter ju hela elitfotbollen i trubbel, så att vi kanske inte får spela fotboll alls. Hela corona-grejen bygger ju på att alla måste ta sitt ansvar, säger Fredrik Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.