Ett slagsmål på Blekinge tekniska högskola har nu lett till en avstängning. Foto: SVT

Slagsmål mellan studenter på BTH – stängs av

Uppdaterad
Publicerad

En oenighet mellan två studenter på Blekinge tekniska högskola eskalerade. De började först bråka för att sedan hamna i vilt slagsmål. De är nu avstängda.

Nu har Blekinge tekniska högskola gjort en utredning om ett slagsmål mellan två studenter. Disciplinnämnden har därefter tagit upp ärendet och avgjort frågan.

Det handlar om två studenter som är ovänner sedan tidigare och började bråka i högskolans lokaler. Ett bråk som utmynnade i vilt slagsmål.

Avstängda i en månad

Disciplinnämnden markerar nu mot studenterna att handgemäng inte är acceptabelt på högskolan. Nämnden anser att studenterna genom sin våldsutövning har “stört undervisningen samt verksamheten på högskolan”.

Efter ett beslut i nämnden den 12 februari är de därför avstängda i en månad. Avstängningen innebär att de inte får vistas i högskolans lokaler. De får inte heller delta i undervisning eller examination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.