• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: Johan Nilsson/TT

Släptjuven fick punktering – begärs häktad för stöld

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som under valborgskvällen anhölls för stöld av en släpvagn med två kanoter begärdes häktad under söndagen. Han greps i samband med att han fick punktering i Johannishus där vittnen uppgett att han betett sig märkligt.

– Det är jättebra när vi kan få hjälp av allmänheten, säger Henrik Lindqvist från polisen.

På plats upptäckte polisen att släpet var anmält stulet och ombord på släpet fanns två kanoter från Ronneby. I samband med en husrannsakan upptäcktes flera stulna släpvagnar från flera håll i länet.

Den 35-årige mannen anhölls under valborgskvällen och begärs nu häktad för stöld av åklagare Malin Niklasson och förhandlingarna kommer att hållas under söndagen.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är okänt. Enligt polisen är det oklart vad det kan komma att bli för påföljd om han skulle fällas för dom.

– Eftersom han är välkänd av oss sen innan beror det på tidigare belastning, säger Henrik Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.