Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT/

SMHI varnar för plötslig ishalka

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har under natten till onsdag utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i södra Sverige. Redan på morgontimmarna har flera olyckor inträffat.

På onsdagen väntas det bli underkylt regn eller kalla vägbanor på flera håll i södra Sverige och SMHI har gått ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka i Kronoberg, Jönköping, Halland, Blekinge och Skåne.

Värst ser det ut att bli på morgonen och förmiddagen och frampå dagen väntas temperaturerna stiga och därmed minskar även halkrisken.

Flera olyckor har redan inträffat på morgonen, bland annat inträffade en trafikolycka vid fyra-tiden i Valje i Sölvesborgs kommun där en bil ska ha kört av vägen och det det rapporterats om halt väglag på platsen.

I Växjö inträffade en trafikolycka strax innan sju på morgonen med två personbilar inblandade. Även där ska det varit halt på vägen.

I Vaggeryd i Jönköpings län voltade en bil av vägen på E4 i höjd med Klevshult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.