I sms-konversationerna tydliggörs de drabbades frustration. Foto: Privat/Polisen

SMS:en till 31-åringen visar bedragaroffrens panik

Uppdaterad
Publicerad

I sms efter sms undrar de drabbade vad som hänt med återbetalningarna av deras lån. Den misstänkte 31-åringen försöker gång på gång lugna dem – men några pengar betalas aldrig ut.

Av de totalt 96 drabbade, som alla tagit stora lån och betalat till 31-åringen, är det flera som har skött sina kontakter med 31-åringen med sms. I flera av dem framgår det att stämningen mellan dem till en början är god, men snart förbyts den i ilska och panik.

Även kollat runt och inget är betalt till kronofogden heller. Eller inkasso. Du bara snackar! Är trött på detta” skriver en av de drabbade till 31-åringen, när återbetalningarna uteblivit.

En av de drabbade har stora problem att få sina pengar återbetalade. Foto: Polisen

Nekar till brott

En annan drabbad påtalar för 31-åringen att han och en annan person inte heller fått betalt – då ilsknar 31-åringen till.

Tror du inte jag och min familj dokumenterat allt! Du vet en sak är att kontakta mig! Men ni har gjort bort er big time. Du och jag träffas i veckan :) Se om det är lika roligt sen :) Var DU än befinner dig kommer jag se till hitta dig. Färdig lekt för din del” skriver 31-åringen tillbaka.

31-åringen är åtalad för att ha lurat till sig runt 89 miljoner kronor av 96 målsäganden. Han har suttit frihetsberövad i två år, och har konsekvent nekat till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet