Blekinge tekniska högskola ska snabba på lärarutbildningen. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Snabbutbildning till lärare i Blekinge

Publicerad

Det har kommit besked om nya pengar till lärarutbildningar. Blekinge tekniska högskola (BTH) blir ett av 18 lärosäten i Sverige där det ska bli fler platser för att snabba på sina lärarstudier under sommaren.

En av de nya högskolorna som ska anordna sommarkurser för lärare är BTH, som får 2,3 miljoner kronor till satsningen. Det rapporterar BLT.

– Vi gör detta för att möta lärarbristen. Kurserna är inriktade på lärarutbildningarna så att studenterna snabbare ska kunna ta lärarexamen, säger högskoleminister Matilda Ernkrans till TT.

Mer pengar

Det är regeringen som i nästa års budget höjer anslaget till dessa kurser från tidigare 38 miljoner kronor till 75 miljoner kronor.

Det innebär att att antalet platser utökas från 2 000 till 4 000. De elva lärosäten som tidigare anordnat utbildningar också utökas till 18.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer