Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Att kunna utbilda sig till förskollärare på Ronneby Kunskapskälla kan snart bli verklighet. Marie Aurell, verksamhetsutvecklare, berättar mer. Foto: TT/privat

Snart möjligt att utbilda sig till förskollärare i Ronneby

Publicerad

Att kunna utbilda sig till förskollärare i Ronneby kan snart bli verklighet. Kommunen och Region Blekinge har genom ett nytt samarbete med Linköpings universitet planer på att genomföra undervisningen i Kunskapskällans lokaler.

– Det är ju brist på alla lärarkategorier i länet och hela Sverige. Så det är ju jätteviktigt för alla kommuner i länet att vi får en bättre tillgång till förskollärare, säger Marie Aurell som är verksamhetsutvecklare på Ronneby Kunskapskälla.

Utbildningen är planerad att starta i augusti 2022 och kommer att omfatta 20-25 platser årligen. Det har tecknats en så kallad avsiktsförklaring med Linköpings universitet.

– Det finns lite detaljer kvar, sedan ska ett formellt avtal skrivas mellan universitetet, Ronneby kommun och Region Blekinge, säger Marie Aurell.

Det finns ambitioner om att på sikt utveckla samarbetet till att även omfatta andra lärarutbildningar.

– Avsikten, både från vår sida och Linköpings universitet, är att utveckla det här samarbetet kanske till grundskollärarutbildning och andra former av utbildning inom skolans område.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer