En flygbuss blåste under morgonen i diket på E22. Foto: SVT

Efter snöstormen – kaos i trafiken och inställda flyg

Uppdaterad
Publicerad

Nattens snöfall och de starka vindbyarna har ställt till det i trafiken i Blekinge under morgonen och förmiddagen. En buss blåste av vägen och inga plan kunde lyfta från Ronneby Airport.

Morgonflyget från Ronneby till Stockholm fick ställas in på grund av snömängden på landningsbanan.

– Det har kommit tio centimeter snö på en timme så vi hinner inte få bort allt så snabbt som vi vill, säger David Karlsson, kommunikatör på Swedavia.

Under morgonen blåste en buss av E22 i höjd med Förkärla i Ronneby kommun, men ingen av passagerarna eller föraren behövde föras till sjukhus.

Flera olyckor i trafiken

Vid Ramdala på E22 inträffade en olycka där en buss och två personbilar var inblandade. En person fick föras till sjukhus. Det är oklart om det handlar om allvarliga skador.

Vid 14-tiden under eftermiddagen körde en bil av vägen vid Kyrkhult i Olofström och hamnade på taket. Föraren klarade sig oskadd.

Ytterligare en personbil körde av vägen på riksväg 28 utanför Rödeby i Karlskrona kommun, vid 16-tiden. Polisen har inga uppgifter om att någon skadades i olyckan.

Förseningar i stadstrafiken

Vädret påverkade även läns- och citybussar och Blekingetrafiken varnade om förseningar på runt tio minuter under dagen. Dubbeldäckarna på linje 500 och 600 är svårkontrollerade i de hårda vindbyarna och kommer att i så stor mån som det går att ersättas med vanliga bussar.

Blekingetrafiken meddelar också att M/F Flaggskär mellan Tjurkö och Sturkö är inställd på grund av de hårda vindarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.