Socialen på väg mot ”haveri”

Uppdaterad
Publicerad

Delar av socialnämnden i Karlskrona har under måndagsmorgonen haft ett extrainsatt krismöte med anledningen av den ansträngda situationen. Redan nu pekar prognosen på ett miljonunderskott.

–  Vi ledarmöten inom Socialnämnden som representerar något av majoritetspartierna har tillsammans med kommunalrådet Magnus Larsson haft ett möte på en och en halv timme nu på morgonen, säger Ingrid Hermansson, ordförande i socialnämnden

Har ni kommit fram till något?

– Ja det har vi, men vad kan jag inte berätta förrän i eftermiddag, säger Ingrid Hermansson.

Socialförvaltningen har en minst sagt ansträngd ekonomi med kraftiga underskott och det har pratats om att verksamheten närmar sig ett haveri. Klart är i alla fall att något måste göras, om det är uppsägningar eller att kommunen skjuter till mer pengar är i nuläget oklart. Och finns det överhuvudtaget mer pengar att skjuta till? I samband med socialnämndens möte under måndagseftermiddagen så ges förhoppningsvis svar på några av dessa frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.